Iarna pielea ta suferă modificări din cauza vântului şi a schimbărilor de temperatură, iar din acest motiv ea devine uscată şi roşiatică, este mai sensibilă sau  are un aspect tern. Iată câţiva paşi simpli pe care trebuie să-i urmezi dacă vrei să ai o piele catifelată chiar şi în anotimpul rece.

Foloseşte o cremă de faţă hidratantă

Dacă în mod normal utilizezi o cremă fluidă, iarna tenul tău are nevoie de o atenţie specială, de aceea este indicat să alegi o loţiune hidratantă mai groasă sau un unguent pe bază de ulei, pentru a crea un strat protector la suprafaţa pielii.

Protecţie solară iarna?

Da, crema pentru protecţie UV nu se foloseşte doar vara, deoarece iarna stratul de ozon devine mai subţire, iar razele soarelui în combinaţie cu albul zăpezii ne afectează pielea. Este indicată crema de protecţie solară, deoarece acţionează ca o barieră între piele şi razele ultraviolete.

Hidratare şi la interior

Consumă ceaiuri şi multe lichide, deoarece o hidratare potrivită a pielii porneşte din interior. Adaugă în dieta zilnică multe fructe şi legume, bea mai puţină cafea şi încearcă să înlocuieşti zahărul sau să-l foloseşti mai puţin.

Buze crăpate?

Foloseşte un balsam hidratant pentru protecţia buzelor împotriva frigului şi a vântului. Poţi chiar să-ţi creezi tu balsamul folosind câteva ingrediente naturale precum: mierea, ceara de albine şi uleiul de măsline.

Mănuşile sunt accesoriul must have

Foloseşte mănuşi pentru a evita pielea crăpată, deoarece pielea mâinilor este mai subţire. De asemenea, este necesară utilizarea unei creme pe bază de glicerină, parafină sau unt de karite. Mănuşile din piele sunt mai indicate decât cele de lână, pentru că protejează mai bine.

Tu la ce sfaturi apelezi pentru a avea o piele frumoasă pe timp de iarnă? Simţi nevoia să schimbi produsele de îngrijire în funcţie de anotimp?