De 11 ani binecunoscutul Home alone este nelipsit în luna decembrie din casele românilor, de aceea uneori simțim nevoia să vizionăm și alte filme care să ne transpună în atmosfera și spiritul Crăciunului. V-am pregătit o listă cu cele mai interesante pe care le puteți viziona în acest sezon:

1. The Holiday

Filmul are o idee originală care mi-a plăcut și m-a făcut să mă întreb dacă aș fi în stare să fac așa ceva: două femei, plictistite de rutină, vorbesc pe internet și decid să facă schimb de case pentru perioada sărbătorilor iar de aici începe aventura lor.

2. Serendipity

Filmul demonstrează că atunci când un lucru trebuie să se întâmple…se va întâmpla. Într-o zi de cumpărături, Jonathan și Sara se întâlnesc și amândurora le surâde idea de a petrece acea zi împreună fără a  se cunoaște. La plecare, Sara își scrie numele și numărul de telefon pe o carte pe care o dă unui anticar, iar Jonathan își scrie numele și numărul pe o bancnotă pe care o schimbă la un magazin. Oare se vor mai întâlni vreodată?

3. Ho, ho, ho

Horațiu, un copil care încă mai crede în Moș Crăciun, primește cadou o zi la mall cu mama lui. Deși pare o zi normală de Crăciun, aceasta se transformă într-o aventură după ce copilul se pierde de mama sa. Astfel, el îl întâlnește pe Ion, un hoț deghizat în Moș Crăciun. Filmul are și o a doua parte (Ho, ho, ho 2) lansată după 3 ani. Cea de-a doua parte o are în prim plan pe Ema, o fetiță crescută în orfelinat care cu ajutorul unui bilet de loterie câștigător și cu ajutorul bunului ei prieten Cosmin și al lui Vlad, învață ce înseamnă adevăratul sens al conceptului de „familie”.

4. Noel

Filmul este o colecție de povești ale unor newyorkezii care în Ajunul Crăciunului realizează că sunt singuri și că au nevoie unul de celălalt.

5. The Christmas Card

Trimis în Afganistan să lupte, căpitanul Cullen primește în perioada sărbătorilor de iarnă o felicitare din California. Aceasta îl emoționează și îl determină să pornească în lunile următoare în căutarea expeditorului.

6. Shrek the Halls

Este un scurtmetraj ce prezintă povestea lui Shrek care dorește să îi facă un cadou de Crăciun soției sale, Fiona. Fără a ști ce înseamnă Crăciunul, aceasta folosește ghidul „Crăciunul pentru idioți” și în acest fel învață ce înseamnă această sărbătoare și ce cadou este potrivit pentru soția sa.

 

Vizionare plăcută!!!