Top 10 | Instagrammeri din România
Top 10 | Instagrammeri din România
Top 10 | Instagrammeri din România

Dacă ești pasionat de fotografie și de tot ceea ce înseamnă artă sau vrei să găsești surse de inspirație zilnică, trebuie să cunoști următoarele conturi de Instagram. Am selectat 10 dintre cele mai frumoase din România și nu ne-am axat pe popularitate, ci numai pe conținut. Sunt atât de talentați românii noștri, încât nu am putut să deliberăm și să alegem o anumită ordine, așa că fotografiile sunt așezate în mod aleatroiu.

Oana Rizea

@oannriz, din Aiud, se definește ca fiind o fire ambițioasă, perseverentă, optimistă și veselă.

„Pasiunea pentru fotografie a început în urmă cu doi ani când am descoperit platforma Instagram. Mi-a plăcut atât de mult, încât mi-am dat seama că asta este ceea ce trebuie să fac. Inspirația o găsesc în jurul meu, în natură, în oamenii de lângă mine, în soțul meu. În general îmi place să urmăresc oamenii care mă ajută să cresc.”

A photo posted by Oana (@oannriz) on

 

Mihail Onaca

@mihailonaca, din Baia-Mare, răspunsul lui la întrebarea: Ce înseamnă fotografia pentru tine? a  fost: „totul”.

Am descoperit această pasiune când eram în liceu și cutreieram dealurile din jurul oraşului cu o prietenă. Ea m-a învăţat principiile de bază ale fotografiei. Fotografiam păduri, apusuri, mobila din casă, orice. Era o joacă şi îmi place să cred că acest aspect nu s-a schimbat până în prezent. Nu cred în lucrurile care sunt făcute fără plăcere.

A photo posted by Mihail Onaca (@mihailonaca) on

 

Nagy Alex

 @nagy_alex, din București, mărturisește că încă de mic copil „strica” filme întregi încercând să captureze ceea ce îi atrăgea atenția, apoi, cu timpul, a trecut la fotografia digitală.

„Îmi place mult să mă plimb, să redescopăr locurile deja cunoscute mie în ipostaze noi. Stau cu orele pe străzi, în speranța că la un moment dat voi vedea ceva care merită surprins, care merită împărțit cu voi. Îmi place să observ, cred că în asta se găsește inspitația mea- în lumea urbană, care nu înseamnă doar clădiri sau străzi, ci oameni care le fac să prindă viață.”

A photo posted by alex ion (@nagy_alex) on

 

 Alisa Anton

@alisaanton, din Oradea,  a mărturisit că numai uitându-se peste fotografiile vechi a realizat cât de mult au influențat-o sursele de inspirație.

„Mi-am dorit de fapt să pictez, dar cum nu m-am împăcat cu pensula pe cât de bine aș fi vrut, mi-am canalizat atentia către fotografie. Mi-am petrecut anii de liceu exersând cu un Kodak amărât (dar extrem de drag), și aprofundându-mi cunoștintele prin intermediul altei platforme online, DeviantArt. Petreceam nopți în șir analizând galeriile altor utilizatori (Lara Jade, de exemplu), privind tutoriale, copiind tehnici și comunicând cu alți fotografi.”

 “

A photo posted by Alisa Dalia (@alisaanton) on

 

Ioana Cucoș 

@ioanacu, din Iași, găsește inspirație călătorind; ea spune că atunci când se întâlnește cu frumusețile naturii simte o vibrație puternică ce o îndeamnă să le imortalizeze.

Fotografia am descoperit-o de mic copil, iar pasiunea a crescut odată cu vârsta și cu călătoriile pe care le-am adunat în suflet. Atunci când fotografiez doresc să prezint simplitatea și cromatica naturii, viața pământului și misterul înălțimilor, orânduiala satelor și freamătul orașelor. Vreau să redau ceea ce văd, acea frumusețe autentică care se află lângă noi și pe care o putem rata dacă nu suntem prezenți aici și acum.

A photo posted by Ioana Cucos (@ioanacu) on

 

Brigitte Thom

@brigittetohm, din Oradea, este de nedespărțit de aparatul foto, care o însoțește la iesirile în oras cu prietenii, la sărbători, la micul dejun, la birou și oriunde merge.

Îmi place să îmi exprim punctul de vedere și perspectiva proprie asupra lumii în care trăim, asupra vieții mele cotidiene și asupra lucrurilor care mă înconjoară zi de zi. Fiecare dintre noi are propria viziune asupra lumii, iar fotografia mi se pare un mod ideal de a-mi împărtăși ideile. Încerc mereu să îmi organizez timpul așa încât să pot fotografia ceea ce mă inspiră și mă atrage.

 

 Raluca Coadă

@27firefly, din București, spune  îi place orice lucru care aduce valoare timpului ei, de aceea a ales fotografia.

„Dincolo de atracția către arhitectură și istorie, pasiunea pentru fotografie a venit în mod instinctiv ca o extensie a ceea ce îmi face plăcere să fac. Sunt turistă în orașul meu. Sună clișeic dar dacă e să vorbim de surse de inspiratie, atunci cred că acestea se găsesc la tot pasul. Orașul în care locuiesc mai bine de 8 ani este unul divers și contrastant. Călătoresc destul de mult și sunt atrasă de noi culturi, dar sursa principală de inspirație vine în funcție de starea pe care o am.”

 

Alexandru Drăgan

@alexandrudrg, din Iași, a început să fotografieze în mod conștient de 2 ani și spune că inspirația îi vine din pasiune.

Fotografia ocupă primul loc și restul gravitează în jurul ei. Inspirația se trage din pasiune. Cu cât ești mai pasionat de un lucru, cu atât îl vei face mai bine și cei din jur vor aprecia munca ta. Mă inspiră natura, ploaia, orașul (în special după lăsatul serii, atunci când devine liniștit și romantic). Îmi place să cutreier pădurile cu bicicleta, să fac drumeții pe munte și să călătoresc cât mai mult, în general nu-mi place să stau în casă.

 

Sabina Borzaș

@sabinaborzas, din Cluj-Napoca, pe lângă fotografie are mai multe alte hobby-uri: pictura, desenul, longboardingul, fire poi și confecționarea decorațiunilor.

Prin clasa a 9-a mi-am dat o mare parte din bursa de merit pe primul meu aparat foto. Am fost foarte fericită. Astfel am început să imortalizez ceea ce îmi place. Azi mă axez mai mult pe food photography și travel photography. De cele mai multe ori inspiratia îmi vine din lucruri mici, lucruri care nu au neapărat legatură cu ceea ce fotografiez. De exemplu, azi, făcându-mi ceai, m-am gandit la niște poze pe care le pot face, cu plante de ceai, poze pe care le voi face, cel mai probabil, vara viitoare.

A photo posted by STAYFRESH.RO (@sabinaborzas) on

 

Alexandra Bucur

 @alexandra_bucur, din Cluj-Napoca, pe lângă fotografie mai este pasionată și de muzică, de aceea declară că este „un mare festivalgoer”.

„Cred că acum 3 sau 4 ani am început să fotografiez, la fel ca acum, ce se afla în jurul meu și mă atrăgea. Găsesc inspirație în filme, artă, natură, arhitectură. De regulă merg pe instinct, fotografiez ceea ce mi se pare interesant.

 

Te invităm să urmărești pe instagram poveștile în imagini ale acestor oameni talentați!