Despre Jim şi Aurora

Povestea îi are în prim plan pe Jim Preston (Chris Pratt) și pe Aurora Lane (Jennifer Lawrence).

Nava spațială Avalon are la bord 5000 de coloniști și se îndreaptă către o nouă galaxie, pe planeta Homestead II. Călătoria durează 120 de ani iar pentru a supraviețui, colonișii sunt induși într-o stare de hibernare. O defecțiune îl trezește pe Jim, 90 de ani mai devreme. Jim o observă în cabinele de hibernare pe frumoasa Aurora Lane. Jim se luptă cu moralitatea de a o trezi pe Aurora. În cele din urmă, copleșit de singurătate acesta cedează. Inițial, Jim dă vina trezirii ei pe o defecțiune. Aurora încearcă din răsputeri să reintre în hibernare, realizând într-un final că acest lucru este imposibil. Jim și Aurora încep să se simtă atraşi unul de celălalt şi devin iubiți.

Un an mai târziu…

La un an după trezirea Aurorei, Arthur, robotul barman, descrie în mod neinteționat responsabilitatea lui Jim pentru trezirea ei. Aurora este traumatizată de această descoperire. La scurt timp după aceea, o altă defecțiune a navei îl trezește pe Gus, responsabilul șef de punte. Cei trei descoperă mai multe eșecuri ale navei datorită unei componente supraîncărcate. Gus încearcă să repare însă eforturile îi sunt împiedicate de o boală. Testele medicale dezvăluie peste 600 de disfuncționalități. Înainte de a muri acesta îi dă insigna lui Jim și Aurorei pentru a avea acces la toata nava și pentru a rezolva orice disfuncționalitate.

Ajunşi la destinaţie

Optzeci și opt de ani mai târziu, pasagerii navei și echipajul se trezesc cu puțin înainte de sosirea pe Homestead II. Ei descoperă vegetație în creștere, iar pe fundal vocea Aurorei răsună dându-le explicațiile necesare.

 

 

 Passengers (2016)  este un film care merită văzut, mai ales că punctul forte al acestuia este acela că toată acţiunea se desfăşoară în spaţiu.

Vă dorim vizionare plăcută!