“În fiecare dimineață, la sculare, suntem creditați cu 86.400 de secunde de viață pentru ziua respectivă, și seara, când ne culcăm, nu există un report al lor, ce n-a fost trăit în cursul zilei este pierdut, ieri a trecut. În fiecare dimineață, magia reîncepe și noi ne jucăm cu această regulă de neocolit: banca ne poate închide contul în fiecare moment, fără nici un preaviz; în orice moment, viața se poate opri. Și atunci, ce facem cu cele 86.400 de secunde zilnice? Nu sunt oare secundele de viața mai importante decât dolarii?”

Mark Levi este cel mai citit autor francez din lume. În 1998 a scris acest roman care a devenit bestseller internațional, publicat în peste 40 de limbi. Vândut în milioane de exemplare, romanul a fost ecranizat cu succes de Steven Spielberg în 2005.

„Și dacă e adevărat…” nu este doar o poveste de dragoste ci un roman care te face să prețuiești fiecare secundă.
Romanul îi are ca personaje pe Lauren, o asistentă și pe Arthur, un tânăr arhitect care descoperă într-o zi în noul apartament o femeie pe care doar el o vede, o aude și cu care poate interacționa.

„Ce să crezi despre o femeie care-ți alege dulapul din baie ca să-și petreacă zilele în el? Care se miră că o poți vedea? Care apare și dispare brusc și pretinde că este în comă profundă la celălalt capăt al orașului? Pe ea trebuie să o duci la psihiatru, sau pe tine? Sau, dimpotrivă, trebuie să te lași în voia acestei aventuri extravagante? Și dacă este adevărat?”

Cartea se citește ușor și odată ce ai inceput-o nu o mai poți pune jos. Vă las pe voi să descoperiți finalul romanului în care autorului ne arată într-o formă nouă că totul este posibil. Merită să fie prima carte citită în anul 2017.

Lectură plăcută!