Michael Bublé?! Nu, Aldo Blaga! | Interviu
Michael Bublé?! Nu, Aldo Blaga! | Interviu
Michael Bublé?! Nu, Aldo Blaga! | Interviu
Michael Bublé?! Nu, Aldo Blaga! | Interviu

L-am văzut prima oară pe YouTube, cântând un cover al melodiei „Home” de la Michael Bublé și am rămas impresionată de vocea lui și de asemănarea izbitoare cu Michael Bublé. Nu, nu este rudă cu Lucian Blaga dar culmea, pe tatăl său îl cheamă tot Blaga. 😉

 

L-am întâlnit prima oară la evenimentul din cadrul „Nepoți de Crăciun” din 2012 și m-a convins că talentul său e de necontestat. Acum a ajuns să fie cunoscut în toată țara.

Aldo Blaga este născut în Satu Mare, a absolvit cursurile Universității de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj Napoca, secția Interpretare – Clarinet, și de asemenea a absolvit masteratul în artă muzicală la aceeași specializare.

 

“Nu oricine are onoarea să spună că a cântat alături de Horia Brenciu, la invitația lui”

Spune că pasiunea pentru cântat o are de când se știe. De mic a început să participe la concursuri de profil: “La 4 ani am participat la Tip Top Minitop, fapt care mi-a confirmat oarecum statutul de viitor „om de scenă”. Acum, după mai mulți ani poate spune că a participat la două dintre cele mai mari emisiuni de voce din țară din acest moment: Vocea României și X Factor. Showmanul Horea Brenciu i-a fost mentor în cadrul emisiunii de la Antena 1, însă colaborarea cu acesta a început înainte de apariția lui Aldo în concurs, in 2010: “Am cântat prima dată cu el la zilele orașului Oradea. De atunci am avut câteva concerte împreuna atât în cluburi prin București cât și o apariție Tv la ProTV pe vremea când emisiunea lui Cătălin Măruță se numea „Happy Hour”.”

76885_163941053642724_47109_n

Sursa: Facebook Aldo Blaga

aldo-blaga-in-concertul-de-la-club-fratelli-alatur_127c8b223345af

Sursa: Facebook Aldo Blaga

155545_163940830309413_1379833_n

Sursa: Facebook Aldo Blaga

A cântat alături de trombonistul lui Frank Sinatra, Bill Porter:

Întrebat care e artisul lui preferat, Aldo a răspuns „Pentru carisma sa de neegalat, calitățile vocale absolut “delicioase” și activitatea sa artistică, unul singur este, a fost și va rămâne pe veci Frank Sinatra”.

În anul 2010 sătmăreanul a fost într-un turneu de 4 luni în Chicago, unde a avut oportunitatea de a cânta alături de Bill Porter – trombonist în big band-ul lui Frank Sinatra în perioada ultimilor ani de carieră ai acestuia.

 

Despre noul său album: Ți-ai pus vreodată întrebarea : „cum să îl fac să mă iubească?”

Despre Dragoste”, noul album semnat Ald Blaga este un „album conceptual”, adică prezintă exact ca o carte, o poveste de dragoste în 12 capitole” spune el.

Fiecare piesă de pe album reprezintă câte o lună din an, așadar „Din iarnă începe dezmorțirea, totul renaște, vara iubim iar apoi urmează toamna cu altă schimbare. De data aceasta însă, schimbarea în mai rău să zicem, și din nou se întoarce iarna și rămânem reci și goi.” Voi va trebui să întregiți această poveste cu ajutorul imaginației voastre, ascultând fiecare piesă în parte.

Primul single îl puteți asculta chiar aici:

 

Vocea vine doar ca o completare…în timpul liber „strică” calculatoare

Talentul lui Aldo nu se oprește doar la cântat, acesta ne încântă și cu diferite instrumente muzicale: „Începem cu pianul, care a fost primul instrument care mi-a fost predat, apoi clarinetul, fluierul, muzicuța, saxofonul și chitara.”

Chiar dacă majoritatea îl știm ca și cântăreț, Aldo mărturisește că în timpul liber îi place să „se joace” cu calculatoarele: „Mai repar sau stric calculatoare, laptopuri” și îi plac călătoriile și cititul.

Întrebat ce ar face dacă nu ar cânta, Aldo spune că i-ar plăcea să devină impresar sau filantrop: „De curând am prins „microbul” proiectelor caritabile și chiar iau în considerare foarte serios să-mi dedic întreaga activitate artistică strângerii de fonduri pentru ajutorarea celor mai putin norocoși. Deci pe scurt – m-aș implica în foarte multe proiecte cu și despre artă, muzică, artiști și lumea care îi înconjoară.”

 

Ah ce bine că pot spune asta într-un interviu”

Acesta a fost răspunsul lui Aldo la întrebarea dacă îi place să gătească.

„Cel mai bine și mai bine îmi iese următoarea rețetă: fâșii de pui cu sos de ketchup, muștar, castraveți murați, sos de soia, toate astea amestecate cu legume făcute în wok. Asta știu să prepar cel mai bine dar mă pricep și la sosuri pentru paste, am gătit chiar și o ciorbă o dată și mi-a ieșit.”

Sfat pentru orice muzician:

Răspunsul la întrebarea ce gen de melodii am găsi în playlistul lui, Aldo a dat un răspuns – sfat, aș spune eu, pentru orice muzician în devenire:

„Aș zice că nu ascult nimic dintr-un anume gen. Consider că un om trebuie să asculte de toate, cu atât mai mult dacă e muzician și vrea să învețe și să „fure” meserie.”

 

Aldo Blaga mai are multe de arătat așa că nu uitați să îi dați un like pe Facebook pentru a fi la curent cu toate proiectele lui. 🙂