Ioana are 25 de ani, este din Bistrița, și în urmă cu 5 ani a început să activeze ca make-up artist. De atunci și până în prezent ea s-a remarcat prin faptul că reușește să evidențieze cele mai frumoase trăsături ale femeilor pe care le machiază. În acest interviu, Ioana Mălai vorbește despre pasiunea ei și ne dezvăluie secrete, dar și sfaturi de care trebuie să ținem cont pentru a avea un look impecabil.

 

Când ai început să ai o pasiune pentru machiaj?

O primă pasiune pentru make-up cred că am avut-o la vârsta de 7 – 8 anișori, când stăteam minute în șir să admir fiecare pas pe care sora mamei mele și-l dedica în fața oglinzii. Mă fascina cum reușea să-și traseze linia de tuș perfect dreaptă. Mai târziu, în clasele primare, mi-am dat seama că am o înclinație și spre artă. Făceam diverse desene care erau publicate într-o revistă pentru copii.

Cum a început cariera ta de make-up artist?

 Am absolvit un curs profesional de make-up la o academie de înfrumusețare. Încă din timpul cursului am fost remarcată printr-un shooting de beauty pe care l-am organizat cu Alina Ceușan, Carmen Grebenișan, Francesca Iancu, Diana Rogo, la păr m-a ajutat Răzvan de la Pop Academy și fotograf a fost Dora Mois. Am avut șansa unei provocări totodată de a preda orele de make-up în acea academie. Ulterior, am continuat cu alte seminarii de perfecționare și cu multă muncă.

Ce alte hobby-uri mai ai?

Îmi place mult și partea de hairstyle, la multe dintre shooting-uri am aranjat și părul modelelor. Îmi mai place să practic și sportul, de un an schiez și, de asemenea, îmi place să gătesc.

Care sunt tendințele în machiaj pentru anul acesta?

Anul acesta se poartă mult machiajul natural, ceea ce pe mine ma bucură enorm, fiindcă acest tip de machiaj mă reprezintă.

A photo posted by Ioana Malai (@ioanamalai) on

 

Se spune că make-upul trebuie să evedențieze cele mai frumoase trăsături, însă există multe femei care exagerează cu acesta și reușesc să obțină un efect invers. Care sunt cele mai frecvente greșeli pe care le observi?

Este adevărat, acest lucru se întamplă pentru că majoritatea make-up artiștilor fac greșala de a scoate în evidență machiajul în sine și uită să o facă pe cea din fața lor să arate bine. În primul rând, unele femei exagerează prin camuflarea tenului într un mod exagerat, uneori sprâncenele sunt o mare problemă, apoi buzele și ele sunt exagerate prin conturul iesit în exterior sau se foloseste rujatul în degrade ceea ce face ca buzele să nu mai pară naturale și se estompează orice urmă de frumos. De altfel și culorile fardului de ochi sunt foarte importante. Într-un machiaj bine realizat, fie el de zi sau de seară, nu trebuie să fie folosite farduri în culori puternice ca și tonalitate. De asemenea, genele false pot să fie și ele o problemă dacă nu sunt corect alese, în funcție de forma ochilor.

Există un tip de machiaj ce se potrivește oricărei femei? Dacă da, care ar fi acela?

Smokey eyes

A photo posted by Ioana Malai (@ioanamalai) on

Ai vreun ritual de înfrumusețare?

Un ritual anume de înfrumusețare nu am, însă nu uit să-mi exfoliez tenul regulat (cu cafea +ulei de măsline sau făină de mălai +ulei de măsline), îl mai hidratez cu o cremă  sau folosesc unt de cocos.

Ce trucuri de make-up recomanzi tuturor femeilor?

În primul rând, toate femeile trebuie să aibă grijă de tenul lor și niciodată să nu adoarmă nedemachiate. Ca și truc general indiferent de tipul de ten le recomand să folosească un fond de ten pe bază de apă, unul fluid, care conferă luminozitate tenului nu îl încarcă. În general, când se machiază să-și formeze propriul stil așa cum li se potrivește cel mai bine.

A photo posted by Ioana Malai (@ioanamalai) on

 

Există make-up artiști pe care îi urmărești sau îi apreciezi? Dacă da, pe cine și de ce?

  Mă inspiră oricine are talent și trăiește prin artă sau are simțul esteticii. Sunt mulți make-up artiști internaționali care îmi plac, spre exemplu Lisa Eldridge, este o artistă foarte talentată, ea este cea care scoate tendințele pentru Lancome sau Mario Dedivanovic, make-up artistul lui Kim Kardashian.

Care este cea mai mare realizare a ta în calitate de make-up artist?

Cea mai mare realizare a mea este că am reușit să fac ce mi-am propus în condițiile în care aproape nimeni nu avea încredere în mine. Am crezut că pot să fac ceea ce-mi place cel mai mult să-mi devină propriul job și să mă întrețin singură. Astăzi am un studio al meu și sunt multumită. În prezent mă ocup de organizarea unui mare workshop, în 13 martie, aduc o make-up artistă internațională pe nume Einat Dan.

A photo posted by Ioana Malai (@ioanamalai) on

 

Dacă îți dorești un look realizat de Ioana sau vrei să te inspiri din machiajele ei, o găsești pe facebook  Ioana Malai – Make-up Artist și pe Instagram @ioanamalai.