Dragoș are 25 de ani, este un om pasionat de artă și frumos și lucrează ca hairstylist la Vestige Centre Ville. El face parte din categoria oamenilor care își iubesc meseria și asta se vede mai ales prin implicarea lui în multe proiecte, shootinguri pentru reviste sau concursuri internaționale la care ne reprezintă cu mândire țara.

 Pentru mine hairstylingul înseamnă artă, definită ca fiind în esență cea mai profundă expresie a creativității umane. Prin urmare, eu ca artist am misiunea de a pune în practică zi de zi inspirația mea creativă și cunoștințele dobândite de-a lungul anilor în acest domeniu, astfel ofer oamenilor cu care interacționez, siguranța și încrederea de care au nevoie pentru a fi ei înșiși.

A photo posted by Dragos Liss (@dragos_liss) on

 

Cum ai descoperit pasiunea pentru hairstyling?

Pasiunea pentru hairstyling am descoperit-o încă de la o vârstă fragedă. Mama mea lucrează în domeniu de peste 25 de ani, iar o mare parte din copilărie am fost prezent în salonul ei zi de zi. Cu mulți ani mai târziu m-am hotărât să urmez un curs de calificare în domeniu și am început să mă documentez despre școlile existente pe piață. Decizia a fost foarte ușoară când i-am cunoscut pe Simina Cheteleș si pe Raul Tișa, profesioniști în domeniu cu mulți ani experiență în hairstyling, așa că am ales să mă înscriu la Academia Vestige pentru a învăța arta coafurii.

Ce alte hobby-uri mai ai?

În timpul liber mă relaxez pictând. Îmi place să călătoresc, să descopăr locuri și lucruri noi. Mă consider și un fotograf amator. Îmi place să surprind în imagini momentele din viața mea și tot ceea ce mă inspiră.

Care sunt tendințele actuale în materie de coafură?

Tendințele fall/winter 2016/2017 aduc multiple stylinguri pentru păr, de la împletituri la bucle naturale, noduri sau cocuri lejere. De asemenea, revin stylingurile anilor 20’, volumele anilor 80’ reinterpretate și adaptate zilelor noastre. Cât despre tunsoare, bobul nu dispare din trenduri, acesta fiind reinterpretat la rândul lui, prin textură și mișcare. Lobul este noul trend implementat de către marile celebrități, o tunsoare medie care se potrivește oricărei tipologii și poate fi stilizată foarte ușor.

A photo posted by Dragos Liss (@dragos_liss) on

 

Care sunt tendințele în materie de colorare?

În materie de colorare, probabil că cel mai proeminent trend în acest sezon se raportează la culorile care par a fi perfect naturale, fie că vorbim de blond sau în mod special de nuanțele castanii. Toate nuantele de blond sunt mai mult decât acceptabile pentru acest sezon, de la blondul rose la blondul cenușiu sau platinat.

Îți mai amintești care a fost primul model pe care l-ai tuns?

În cursul de calificare am început practica pe capete de papușă, ca orice novice în acest domeniu. Prima mea victimă aș putea spune ca a fost mama, pe care m-am oferit sa o tund înainte să încep cursul de hairstyling. În timpul cursului, dupa ce am avansat de la practica pe păpuși, prima victima a fost o colegă de liceu, Teodora, căreia i-am decolorat părul și am ajuns de la o nuanță de brunet închis la arămiul perfect în viziunea mea.

Ai reprezentat România la concursul Goldwell Color Zoom la categoria Stylist Favorite Award 2016. Cum a fost pentru tine acea experiență?

A fost o experiență minunată! Două zile de spectacol incredibil, concursuri emoționante și seminarii de inspirație. După decernarea premiilor o mulțime de oameni care au venit din diferite colțuri ale lumii m-au oprit să mă felicite și să îmi spună că am facut o lucrare foarte bună. Toate complimentele mi-au ajuns la suflet și m-au făcut fericit! Este greu de explicat în cuvinte, însă cu siguranță a fost o experiență de neuitat și pe care aș vrea să o trăiesc din nou.

dragos1

Munca de hairstylist nu înseamnă să fii numai în salon ci și să ai diverse colaborări cu designeri, revise de modă, fotografi. Ce înseamnă pentru tine aceste colaborări?

Colaborările cu profesioniștii din lumea fashion & beauty sunt esențiale. Personal, aceste colaborări mă inspiră și mă fac să vreau să fiu mai bun, să îmi depășesc limitele de fiecare dată și să ajung cât mai departe. Am avut norocul să întâlnesc oameni extraordinari cu care îmi face plăcere să lucrez ori de câte ori am ocazia.

anca

foto: Anca Cheregi

Spune-mi câteva sfaturi de îngrijire a părului pentru perioada rece. La ce trebuie să apelăm?

În sezonul rece părul devine mai uscat și deshidratat datorită factorilor care îl agresează și capătă un aspect nesanătos. Bineînțeles, înainte de toate este important să scăpăm de vârfurile uscate și despicate, cum altfel mai bine decât prin tunderea lor regulat, astfel părul primește un aspect mai sănatos și frumos. Hidratarea este foarte importantă, astfel este recomandat să aplicați un tratament sau o mască de păr intensiv hidratante, cel puțin o dată pe saptamână. Un produs minune ‘must have’ este cu siguranță uleiul de argan de la Moroccanoil, acesta fiind mai mult decât un simplu ulei, beneficiind de o formulă complexă, care hidratează și restabilește nivelul optim al proteinelor din firul de păr, oferindu-i acestuia un plus de rezistență și un aspect mai sănătos.

A photo posted by Dragos Liss (@dragos_liss) on

 

Dacă nu ai fi fost hairstylist, ce altceva ți-ar fi plăcut să fii?

M-am gândit la multe domenii înainte să ajung hairstylist, însă niciunul nu avea această combinație de artă, creativitate și dinamică la un loc. Probabil aș fi încercat medicina, graphic designer sau arhitect.

Ce planuri ai pentru anul 2017?

Pentru 2017 îmi propun să realizez cât mai multe proiecte, să concurez la cât mai multe competiții de hairstyling. Îmi doresc să se întample lucruri frumoase, seminarii internaționale, să călătoresc și să interacționez cu hairstyliști din toata lumeă. Premiul internațional pe care l-am câștigat este un motiv în plus pentru mine să mă lupt să aduc într-o zi Gold-ul internațional României, dar viata ne duce acolo unde ne este destinul, iar ce va fi să se întample, se va întampla oricum, cu sau fară voia noastră.

backstage 2

foto: Anca Cheregi